Kategorier
Sharon

Dags att åka hem

Fyra dagar gick mycket snabbare än jag räknat med. Det var dags att åka hem. Plötsligt kände jag att jag gärna ville stanna i Nordkorea längre för att upptäcka mer av deras kultur, deras tro och se mer av deras naturliga sevärdheter.

Det har rapporterats mycket negativt i media angående Nordkorea, men jag måste säga att människorna i Nordkorea verkar vara bra människor. Dom är väldigt vänliga, även om jag tyvärr inte fick chansen att prata med någon förutom våra guider. Men från deras leenden och ansiktsuttryck så kunde jag se att de var väldigt vänligt inställda till oss turister. Hoppas bara att Nordkorea kan komma ifatt resten av världen så folket där kan få ett bättre liv!

Tågresan hem fortlöpte utan problem och trots att jag gärna hade stannat några dagar till i Nordkorea så var det skönt att komma hem till Kina igen.

1: Hur jag upptäckte Nordkorea
2: Möte med resebyrån i Kina
3: Uppleva det nordkoreanska tåget
4: Ankomst till Pyongyang
5: 38:e breddgraden, den demilitariserade zonen
6: Vägar och bilar i Nordkorea
7: Besök på skolan
8: Mass games
9: Dags att åka hem